Baltijos šalyse nukeliamas „Burger King“ restoranų atidarymas

 

2019 metais Estijos įmonė „Tallink Grupp“ paskelbė, kad įsigijo greito maisto restoranų „Burger King“ franšizę ir jog atidarys užkandines Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje. Nors buvo planuota, kad restoranai greito maisto mėgėjus džiugins jau nuo pirmojo 2020 metų pusmečio, jų atidarymas nukeltas į antrąją metų dalį.

Restoranų atidarymo nukėlimo priežastis – koronavirusas ir jo sukelta visuotinė krizė. Restoranus planuojama atidaryti, kai tik tai padaryti bus saugu – norima, kad „Burger King“ apsilankę klientai galėtų be baimės čia leisti laiką ir jaustis saugiai. Pasak „Tallink Grupp“ atstovų, šiuo metu svarbiausia dėmesį kreipti į gyventojų sveikatą ir gerovę.

 

Restoranai tikrai bus atidaryti

„Tallink Grupp“ atstovai pabrėžia, kad restoranų atidarymas tik nukeliamas ir tikina, kad jie tikrai bus atidaryti. Estijoje statybos darbai vis dar vyksta, o Lietuvoje ir Latvijoje darbai bus pradėti, kai tai daryti bus saugu.

Pirmieji „Burger King“ restoranai turėtų būti atidaryti garsiuose Talino prekybos centruose „Rocca al Mare” ir “Ülemiste”. Restoranus taip pat planuojama atidaryti ir „Balti jaam“ traukinių stotyje bei „Lasnamäe Centrum“ prekybos centre. Jeigu ekstremali situacija Estijoje greitai pasibaigs – šie restoranai turėtų būti atidaryti dar 2020 m. pirmąjį pusmetį, o Latvijos ir Lietuvos restoranų atidarymas nukeliamas į antrąją metų dalį.

 

Planuojama sukurti 800 darbo vietų

„Burger King“ laikomas antru pagal dydį greito maisto restoranų tinklu pasaulyje. Pirmasis „Burger King“ restoranas buvo įkurtas dar 1954 metais, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šiuo metu „Burger King” restoranai veikia 88 valstybėse, o jų skaičius perlipęs 13 tūkstančių. Šio tinklo restoranai paplitę beveik po visa Europą. Jų galima rasti Austrijoje, Čekijoje, Danijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Lenkijoje, Portugalijoje, Rusijoje, Ispanijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Turkijoje, Jungtinėje Karalystėje, o greitu metu restoranai džiugins ir Baltijos šalių gyventojus. Įmonė „Tallink Grupp“ franšizės sutartį kol kas pasirašė 20-čiai metų. Planuojama, kad Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje iš viso bus atidaryta 50 restoranų ir sukurta 800 darbo vietų.

Franchising LT

Lasīt citus rakstus