Fafa‘s įkūrėjo planuose – restoranas kiekvienoje pasaulio valstybėje

Netrukus po atsidarymo didelio dėmesio sulaukęs gatvės maisto restoranas „Fafa’s“ per kelis metus sparčiai išaugo ir šiandien yra laikomas populiariausiu restoranų tinklu Suomijoje. Šiuo metu „Fafa‘s“ priklauso 26 restoranai, kuriuose dirba per kelis šimtus žmonių. Nors galima sakyti, kad tinklas jau pasiekė aukštumas, restorano įkūrėjas Doron Karavani tikina, kad nežada sustoti – iki ateinančio pavasario atidaryti 40-ąjį, o iki 2022 metų – 100-ąjį „Fafa‘s“ restoraną.

Šiandien „Fafa‘s“ augimo strategija yra orientuota į dvi sritis: naujų restoranų atidarymą (čia prisideda ir frančizės partneriai bei privatūs verslininkai) ir restorano koncepto plėtrą – „Fafa‘s“ produktų linijos pardavimų maisto parduotuvėse bei jaunos gurmaniškų mėsainių grandinės „Bursa“ plėtimo. Palyginti su praėjusiais finansiniais metais, restorano apyvarta padidėjo daugiau nei 60 proc. ir tikimasi, kad „Fafa‘s“ augimo tempas artimiausiu metu nesulėtės.

„Fafa‘s“ pajamos auga greičiau nei išlaidos, tad restorano pelningumas turėtų nesumažėti ir mažų mažiausiai išlikti toks, koks yra dabar. Nepaisant greito tinklo augimo tempo, šis verslas išlieka stiprus ir palaikantis stiprias finansines pozicijas. Mes ir toliau atidarinėsime savo restoranus, bet „Fafa‘s“ tinklui padės ir frančizės partneriai, kurie pagreitins naujų restoranų atidarymo procesą“, – kalba tinklo įkūrėjas Doron Karavani.

Plėstis padeda ir tendencijos

Vegetarizmo tendencijos pasaulyje nenumaldomai populiarėja ir nuolat auga vegetarų, veganų, fleksitarų skaičiai, tad konkurencingą „Fafa‘s“ poziciją išlaikyti padeda ir faktas, jog didelę restorano meniu dalį sudaro augalinės kilmės patiekalai. Kad restorano konceptas itin sėkmingas, įrodo tai, jog „Fafa‘s“ nuolat atidarinėja naujus restoranus ne tik Suomijoje, bet ir kitose pasaulio vietose – Skandinavijoje, Baltijos šalyse, Centrinėje Europoje. Didžioji D. Karavani svajonė – „Fafa‘s“ restoranas kiekvienoje pasaulio valstybėje.

„Tiek restoranų pramonė, tiek greito maisto pramonė yra sparčiai augančios rinkos. Šiose rinkose greičiausiai populiarėja restoranai, panašūs į „Fafa‘s“. Džiaugiuosi, kad mums pavyksta plėstis ir nuolat pritraukti naujus klientus bei išlaikyti senuosius. Tikiuosi, kad „Fafa‘s“ nenustos augti ir jog greitai skaniu maistu džiuginsime daugiau pasaulio šalių“, – sako Doron Karavani.

Franchising LT

Lasīt citus rakstus