Populiariausio Suomijos gatvės maisto restorano „Fafa’s“ įkūrėjas nesvajojo apie tokią sėkmę

Greito maisto restoranas „Fafa’s“ pačiame Helsinkio centre veiklą pradėjo vykdyti 2011 metais. Atidarius pirmąjį restoraną jo įkūrėjas Doron Karavani nesitikėjo, kad „Fafa’s“ sulauks tokio milžiniško pripažinimo – šiandien „Fafa’s“ laikomas populiariausiu gatvės maisto restoranu visoje Suomijoje, o savo veiklą taip pat vykdo ir užsienio valstybėse.

Fafa's

Pasak „Fafa’s“ įkūrėjo Doron Karavani, restorano idėja kilo iš meilės kokybiškam maistui ir novatoriško požiūrio į šiuolaikinių restoranų konceptą. Pirmasis restoranas pradėjo veiklą pačioje Helsinkio širdyje – seniausioje Suomijos sostinės pėsčiųjų gatvėje – Iso Roobertinkatu. „Fafa’s“ reputacija labai greitai išaugo ir prie restorano nusidriekė skaniausias pitas mieste norinčių išbandyti žmonių eilės. Netrukus „Fafa’s“ maisto entuziastų ir kritikų buvo įvertintas kaip geriausias gatvės maisto restoranas Suomijoje. Sekantį restoraną D. Karavani atidarė Kallio – viename iš tankiausiai apgyvendintų Helsinkio mikrorajonų ir iki pat savo 20-ojo restorano atidarymo operacines veiklas vykdė iš šalia pastatyto garažo.

Fafa's

„Planuodami savo pirmąjį restoraną Iso Roobertinkatu gatvėje, siekėme sukurti tai, kas būtų ne tik nepakartojama Helsinkyje, bet ir stilinga bei prilygtų bet kuriam aukštos kokybės restoranui bet kuriame pasaulio didmiestyje. Mūsų tikslas nuo pat pirmosios dienos buvo, kad restoranas taptų integralia Helsinkio dalimi ir traukos vieta visiems ieškantiems kokybiško greito maisto mieste“, prisiminimais dalijasi „Fafa’s“ įkūrėjas.

Išskirtinė atmosfera

Pasak Doron Karavani, vienas pagrindinių uždavinių buvo sukurti išskirtinę atmosferą, kuri lankytojams leistų mėgautis akimirkomis restorane, o darbuotojams – maloniu darbu. „Fafa’s“ visada investavo į maisto kokybę ir didelę dalį uždirbtų pinigų skyrė kokybiškiems produktams taip nuolat atliepiant klientų poreikius. Restorano įkūrėjas pasakoja, kad „Fafa’s“ meniu sukurtas eksperimentuojant – buvo stebima, ką žmonės mėgsta ir kas priverčia juos sugrįžti.

„Norėjome patiekti nepaprastai skanų ir nekasdienišką maistą vietoje, kuri būtų labai unikali, lyginant ne tik su restoranais Helsinkyje, bet ir su žmonių pamėgtomis vietomis, kurias galima aptikti bevaikštinėjant Niujorko ar Londono gatvėmis“, – sako „Fafa’s“ įkūrėjas.

Fafa's

Svarbi parama bendruomenei

Išskirtinis restorano bruožas – grąža visuomenei. Pasak D. Karavani, restoranas stengiasi padėti vietinei bendruomenei, o ši atsilygina apsilankydama „Fafa’s“.

„Parama bendruomenei yra svarbi „Fafa’s“ veiklos dalis, kuri padėjo sukurti gerą restorano reputaciją. Restoranas remia jaunus sportininkus, architektus, mažiau žinomas sporto šakas, vietinius koncertų organizatorius, padeda reklamuotis mažesnėms kompanijoms, prisideda prie riedlenčių parkų renovacijos“, – pasakoja „Fafa’s“ įkūrėjas Doron Karavani.

Franchising LT

Lasīt citus rakstus